Bio

Wij zijn Esmée en Thenera A.K.A. De Gestampte Meisjes. Fysiek collectief met snelle voorstellingen met een schaamteloos rauw randje. We maken voorstellingen met dans, zang en harde beats opgevolgd door kwetsbare verhalen en altijd een onverwachte twist.

Na onze kunstopleiding hebben we elkaar leren kennen bij theatergroep DOX te Utrecht. Daarna was het tijd om zelf de touwtjes in handen te nemen. We wilde onze eigen stijl creëren, kleuren buiten de lijntjes en maken zonder grenzen.

Zo is in 2015 de eerste voorstelling SCHAAM STREKEN ontstaan die met succes is ontvangen door het publiek, en de theaterwereld: Amsterdam Fringe Bronze Award, At Zimmic Gezelschapsprijs en halve finale Leids Cabaret Festival 2017.

De tweede voorstelling BALLEN werd ook een succes bij het publiek. Hiermee wonnen we de Publieksprijs op het Delft Fringe Festival 2017, 4****Sterren in de Theaterkrant en behaalden we de halve finale van Cameretten.

Wij konden maar niet genoeg krijgen van ballen dus hebben onze eerste avondvullende voorstelling gemaakt: BALLEN 2.0, nog meer BALLEN dus. Hiermee touren wij in seizoen 2018/2019 en seizoen 2019/2020 door Nederland en België.

Eind 2018 mochten wij de kerstvoorstelling van Theater Walhalla maken: F*KE IT. Na 15 uitverkochte kerstshows hebben wij met deze magic show gespeeld door het hele land.

We hebben de nieuwe makers regeling van het Fonds van de Podium Kunsten afgerond, met als eindresultaat de avondvullende voorstelling LEXT NEVEL. Deze voorstelling gaat over de drang die we hebben en de druk die we voelen om te presteren. Lees HIER meer over de show.


Esmée van Liere. In 2014 studeerde ik af aan de dansacademie Fontys in Tilburg. Daar liep ik stage bij theatergroep DOX in Utrecht. Sindsdien heb ik verschillende projecten (naast De Gestampte Meisjes) gedaan zowel als danseres als choreografe. Waaronder de voorstelling FAIR bij ID theatre compagny, WATCHING c’est ne pas deux (poppenspel) en choreografeerde ik de eind voorstelling van de musical opleiding in Zwolle. Verder geef ik ook elke week dansles aan kinderen en volwassenen.

Thenera van der Pluijm, In 2012 studeerde ik af aan Dutch Acedemy of Performing Arts richting Drama. Daar liep ik stage bij theatergroep DOX en na mijn afstuderen speelde ik daar full-time, In onder andere ‘Nachtparade’. Verder volgde ik clownerie en mime workshops. Ik heb de Kemna Jaargang gedaan en ik trainde bij Act to Act en de GASTEN in Amsterdam. Ook speel ik soms als freelancer in projecten en werk ik in de daklozen opvang.

Ymke van Hoof, was mede oprichter en heeft in 2022 afscheidgenomen van De Gestampte Meisjes.