Overwinningen

December 2019 sleepte we de Nieuwe makers regeling binnen van het Fonds Podium Kunsten. Hier mee zullen wij ons de komende twee jaar (2020/2021) gaan ontwikkelen als Theater Collectief om nog beter en professioneler te worden. Dit doen we samen met Werkplaats Walhalla in Rotterdam.

Prijzen! 

logocamerettencolour

In November 2017 Haalde we de halve finale van het Cameretten Festival met de voorstelling BALLEN.

Afbeeldingsresultaat voor delft fringe festival 2017

in Juni 2017 wonnen we de Publieksprijs op het Delft Fringe Festival. Met de voorstelling BALLEN. Dit betekende dat we in 2018 het Delft Fringe festival mochten openen en het boegbeeld waren van het festival. Ook kregen ze een 4**** sterren recensie in de Theaterkrant.

Delft Fringe: “BALLEN” zit bijzonder goed in elkaar en is een mengeling van spel, beweging en zang. De dans is op een natuurlijke manier in het verhaal verwerkt. “BALLEN” is gedurfd, sprankelend, ontwapenend en zit vol zelfspot. De meiden zijn op een positieve manier schaamteloos. Ze vormen een verfrissende wervelwind op het podium.

LeidsCabaretFestival

In Februari 2017 Haalde we de halve finale van het VARA Leids Cabaret Festival met de voorstelling SCHAAM STREKEN.

Jury: Het stuk waarin ze bordjes omhangen met scheldwoorden die betrekking hebben op hun uiterlijk, komt er een omslag in de voorstelling. Het persoonlijke karakter van hun opeenvolgende acts en de kwetsbaarheid die ze daarin tentoonstellen, raakte de jury. De zelfspot die ze schaamteloos uiten is moedig en grappig. Het slot van het optreden waarin ze hun schaamte benoemen, is overrompelend, eerlijk en aandoenlijk. Ook heeft de jury waardering voor hun fysieke spel, voor hun choreografieën en de uitvoering daarvan. De Gestampte Meisjes zijn een fris geluid in het huidige cabaretlandschap.

 

13 september 2015 wonnen we de Amsterdam Fringe Bronze Award met de voorstelling SCHAAM STREKEN!  Dit betekend dat ze op tournee mochten gaan door Nederland met de Best of Fringe. We mochten onder andere spelen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Den Haag. O, en Brussel! maar dat is eigenlijk geen Nederland dus die is extra leuk.

Jury: So the bronze award goes to a very daring, sometimes nasty, sometimes funny, well executed work that is brutally honest. The peformers get weird, they get awkward. It is touchy, personal, contemporary and real. To quote one jury member, it is ‘Beetje Plien en Bianca meets Smack the pony’.

6 Juni 2015 wonnen we de gezelschapsprijs van het AT ZIMICH Festival voor de voorstelling SCHAAM STREKEN.

Jury: Het stuk is erg humoristisch, de vervorming van sound is er een goede vondst. Jullie hadden een sublieme timing. Jullie maken de naam van jullie stuk waar, tonen lef en gaan de uitdaging aan. Dit is jullie kracht.