SCHAAM STREKEN

Je moeder die uit het niets begint te zingen. Je hebt haast, rent de trap op en struikelt, en je hoopt dat niemand het heeft gezien. Je dacht dat je morgen pas ongesteld zou worden, heb je net je witte broek aan. Nou dat dus. Schaamte. Iedereen voelt het en iedereen gaat er op een andere manier mee om.

wij De Gestampte Meisjes zijn schaamteloos op zoek gegaan naar wat schaamte voor ons betekent. Schaamte voor lichaam en gedrag, voor relaties en seks, maar ook voor verleden en familie. Waar zou de wereld zich voor moeten schamen en waar ligt de grens tussen schaamtevol en schaamteloos? Wanneer heb je er last van en wanneer totaal niet?

Het publiek wordt schaamteloos geconfronteerd met de werkelijkheid, door ons drie normale meiden die zich letterlijk en figuurlijk bloot geven.

Schaam Streken is een gedurfde montage voorstelling met dans, zang en spel, waar abstractie en realisme dwars door elkaar heen lopen. Geput uit eigen verhalen en ervaringen. Waar we uiteindelijk met zijn allen schaamteloos om kunnen lachen.

Makers: De Gestampte Meisjes
Vormgeving kostuums: Kim van der Zijde
Foto: Dennis van Tergouw

Bekijk hier de trailer

Geschikt voor 12+